NEVEROVATNO PAMETNI: Ovako će izgledati smartfoni za pet godina! (VIDEO)

 
  • 2

Tehnologija iz dana u dan napreduje, a šta će se sve pojaviti za pet godina, možemo samo da sanjamo. U međuvremenu, direktorka Google-a, Aparna Čenapragada, pokušala je da da odgovor na ovo pitanje

Ako ste se ikada zapitali kako bi pametni telefoni mogli da izgledaju za pet godina, direktorka Google-a, Aparna Čenapragada, je sada dala odgovor na to pitanje. Prema njenim rečima, tehnologija će se još više razviti, aplikacije će biti naprednije, a informacije koje korisnici žele će im se same pojavljivati.

Samsung sprema telefon koji će biti jak kao LAPTOP!

Uređaji će naučiti našu rutinu, a pretraživače naše misli

- To je ono što sve vodeće tehnološke kompanije pokušavaju da razviju– informacije koje pronalaze vas, a ne obrnuto. Mobilni telefoni će naučiti vašu rutinu, pretraživači će zapamtiti vaša interesovanja, a vaši uređaji će znati o čemu mislite i šta želite da znate - pojasnila je direktorka Google-a.

Vreme je novac, zato će se i mobilni telefoni ubrzati

Aparna je objasnila kako je prvi korak unapređenju praćenje želja korisnika, a korisnici generalno nemaju vremena. Želimo da informacije dobijemo odmah i ne želimo da čekamo dugo na otvaranje neke stranice.

- Danas možete raditi i više stvari odjednom, dok ste pre morali da odlučite hoćete li posetiti Facebook ili slušati muziku. Mobilni sada omogućavaju obavljanje više funkcija odjednom, što takođe štedi vaše vreme. U budućnosti će i to još više napredovati - objasnila je ona.

Foto: Flickr/Janitors Foto: Flickr/Janitors

Narušavanje privatnosti će postati prošlost

Bivši izvršni direktor Facebooka, Dejvid Markus, smatra kako narušavanje privatnosti nije nešto čega se trebamo bojati jer je napredno i korisno, a Čenapragada se slaže.

- Dugo sam o tome razmišljala, ali sam shvatila da to nije nešto oko čega se treba brinuti. Zbog čega? Jer će sve funkcionisati na način da je tehnologija tek pomagač, a korisnik ima glavnu reč. Ljudi će sami moći da biraju sadržaje koji ih zanimaju, odnosno podesiti aplikaciju na način koji njima odgovara. Takođe, otkrivanje lokacije je potrebno isključivo iz koristi korisnika, na primer u saobraćaju– ona vas upozorava da ne vozite prema gužvi ili mestu nesreće - istakla je direktorka Google-a.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreno

    11. decembar 2015 | 08:01

    ako uzmemo da takve iste koriste radnici u srbiji kod prve plate i pristiglih racuna zabagovat ce i morace na servis a onda ce vlasnici poceti bagovat zbog dodatnog troska.

  • Alfa

    15. decembar 2015 | 08:48

    Google i Hakeri se potpuno slazu.A ovaj foto govori da je da ih Appe ne koristi ni njihove usluge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA