Pogledajte šta treba da radite kada zakasnite na sastanak

 
  • 1

Ako želite da postanete uspešan poslovni čovek i osoba od poverenja, moraćete da u svakom slučaju izbacite kašnjenje iz navika

Svima nam se barem jednom desilo da zakasnimo ili propustimo sastanak. Gužva u saobraćaju, tesni rasporedi, budilnik koji se nije oglasio – najčešći su razlozi.

Kašnjenje može biti neprijatno i ponižavajuće, naročito ako je sastanak važan. Ono što je zapravo teško ispraviti jeste nepoverenje koje ste kašnjenjem stekli.

U većini kultura, kašnjenje se tretira kao izraz nepoštovanja i nemara prema drugima.

Ipak, ma kako naša namera da stignemo na sastanak bila jaka, nepredviđene okolnosti se s vremena na vreme dese i spreče nas da budemo tačni. Stoga vam nudimo nekoliko saveta kako da se „izvadite” ako ste već zakasnili.

Zovite unapred

Čim počinjete da sumnjate da ćete stići na vreme, javite svima kakvo je stanje. Ne samo da ćete na ovaj način ublažiti svoju grešku i pokazati da poštujete tuđe vreme, već će ostali moći da na vreme organizuju svoj raspored i popune rupu u vremenu koja se stvorila.

Izvinite se momentalno

Ako se desilo da propustite sastanak, odmah pozovite drugu osobu i izvinite se. Alternativno, možete poslati mejl izvinjenja i o istom trošku predložiti da je izvedete na večeru ili piće.

Ne izvinjavajte se previše

Svi prave greške. Izvinite se jednom zbog svoje i nastavite dalje. Bolje je da se ne zadržavate na svojoj krivici, naročito ukoliko vam je već oprošteno.

Foto: Foter/Victor 1558 Foto: Foter/Victor 1558

Budite iskreni

Iskrenost je najbolja politika. Zato se kada pogrešite ne šitite trulim izgovorima i ne pokušavajte da svalite krivicu na drugog. Pokušajte da budete konstruktivni. Izvinite se što niste na vreme javili da ćete kasniti.

Dođite ranije

Kada dolazite na sastanak koji je odložen zbog vas, potrudite se da dođete pre svih. Ne možete promeniti prošlost, ali možete da pokažete da vam je stalo do budućnosti.

Ako želite da postanete uspešan poslovni čovek i osoba od poverenja, moraćete da u svakom slučaju izbacite kašnjenje iz navika. Tek kada disciplinujete sebe da poštujete tuđe vreme, vaši ostali kvaliteti i znanja doći će do izražaja na pravi način.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    3. decembar 2015 | 16:23

    Мислите да ће то задовољити шефицу? Хмм...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA