Pročitajte pet podsticajnih citata direktorke Yahoo-a Marise Mejer!

 
  • 1

Ova kontroverzna ličnost počela je karijeru kao inženjer, dvadeseti zaposleni u Google-u, ali su je liderske sposobnosti izbacile u prve redove. Evo njenog iskustva sažetog u pet citata

Marisu Mejer su, kao kormilara Yahoo-a, u prethodnih nekoliko godina neprestano i kritikovali i glorifikovali. Ona je odgovorna za rast Tumblera od malog startapa do današnjeg giganta i za kupovinu deonica Alibabe (Jahuov udeo iznosi oko 26 milijardi dolara). Pa, ipak, i pored tako hrabrih i vidovitih odluka, prihod Yahoo-a je u padu.

Ova kontroverzna ličnost počela je karijeru kao inženjer, dvadeseti zaposleni u Google-u, ali su je liderske sposobnosti izbacile u prve redove. Evo njenog iskustva sažetog u pet citata. Oni će vam pomoći da svoju viziju gradite i ostvarite.

„Uvek sam radila nešto za šta nisam bila spremna. Ako u trenutku u kome pomislite: ’Nisam sigurna da ovo mogu’, date sve od sebe i prevaziđete problem, tada ćete načiniti pravi napredak.”

Česta tema koje se dotiču uspešni preduzetnici jeste razmišljanje o guranju sebe van zone komfora. Marisa Mejer se zalaže za isto to. Definišite koje barijere vi morate prevazići da biste postali uspešni u biznisu.

„Imam teoriju da pregorevanje u poslu ima veze sa ogorčenošću. Pobedićete ga upravo znajući da se odričete onoga što vas čini ogorčenim.”

Marisa Mejer ima interesantan pogled na fenomen pregorevanja. Da li je moguće pobediti ovu bolest novog doba uviđanjem toga šta zanemarujete? Balansiranje će vam pomoći da izgradite stabilnost. Pokušajte da je postignete identifikovanjem onoga što vam nedostaje i radom na tome da inkorporirate taj element u svoje iskustvo.

„Ako možete da pronađete nešto što vas zaista ispunjava strašću, neće biti važno da li ste žena ili muškarac. Strast je sila koja neutrališe pol.”

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Strast ne pripada jednom polu. Idite za onim što vas ispunjava bez obzira na to šta je to i ko ste vi.

„Možete biti dobri u tehnologiji a voleti modu i umetnost. Možete biti dobri u tehnologiji i biti pilot. Možete biti dobri u tehnologiji i biti mama. Možete sve raditi na svoj način, pod sopstvenim uslovima.”

Nema ničega lošeg u posedovanju velikog broja interesovanja i strasti. Ne dozvolite da vas samo jedna stvar definiše i da se s njom potpuno poistovetite. Svi imamo mnogobrojna raznorodna interesovanja i često je magija tamo gde se razni talenti i strasti sudaraju. Marisa Mejer strastveno se posvetila tehnologiji, ali gaji i ljubav prema estetici. Iako se ove dve stvari mogu činiti međusobno nepovezanim, obe su pomogle njenoj karijeri, ali i poslovanju Yahoo-a.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

„Divno je raditi u okruženju u kome ima mnogo pametnih ljudi.”

Razmišljanje vođeno strahom vodi mnoge preduzetnike u nastojanju da se okruže ljudima koji nisu toliko kvalitetni koliko oni sami. Ovo je velika greška. Potrudite se da se okružite onima koji su bolji od vas i da ego gurnete u stranu. U sobi punoj briljantnih ljudi dešavaju se neverovatne promene. Marisa Mejer kaže da je divno raditi u takvom okruženju i potpuno je u pravu.

Ovo su mudre i inspirativne reči Marise Mejer. Njen svetli primer bi trebalo da bude vodilja svima koji nastoje da ostvare sopstvene snove. Bilo da želite da postanete uspešni u poslovnom svetu ili da razvijate svoju strast prema tehnologiji ili da spojite i jedno i drugo kao Marisa, pokušajte da pratite svoje snove i želje. Morate biti hrabri, jer niko to neće uraditi za vas.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA