Na Univerzitetu Donja Gorica dodeljen prvi počasni doktorat Latinki Perović! (FOTO)

Nakon dodele počasnog doktorata, usledila je svečana dodela diploma studentima koji su diplomirali, specijalizirali i magistrirali tokom prethodne studijske godine

  • 2

Dan Univerziteta Donja Gorica 11.11. ove godine obeležila je dodela prvog počasnog doktorata, istoričarki prof. dr Latinki Perović, koji je uručen od strane Rektora UDG-a, uz poruku: "Za doprinos budućnosti naših studenata".

Kao uvod za dodelu prvog počasnog doktorata na Univerzitetu Donja Gorica organizovana je promocija knjige „Dominantna i neželjena elita”, istoričarke Latinke Perović (Beleške o intelektualnoj i političkoj eliti u Srbiji (XX-XXI vek)). Rektor UDG-a je istakao koliko je bitno da ne zaboravimo to da je ovu knjigu pisala poslednja živa osoba koja ima već za života oreol istorijske ličnosti.

- Latinka Perović je živa legenda. Legenda borbe za svoje ideje. Za ljudsko dostojanstvo. Latinka Perović je stožer ideje liberalizma … Očuvala je nešto što ju je isključilo sa glavnog puta tadašnje politike i skrenulo na put intelektualnog disidentstva… Na put i tada i danas – put budućnosti - izjavio je rektor UDG.

Foto: Promo Foto: Promo

Nakon dodele počasnog doktorata, usledila je svečana dodela diploma studentima koji su diplomirali, specijalizirali i magistrirali tokom prethodne studijske godine. Centralnom događaju je prisustvao veliki broj gostiju, roditelja studenata i prijatelja Univerziteta, iz oblasti sporta, umetnosti, akademskog sektora i šire javnosti iz zemlje i regiona.

Foto: Promo Foto: Promo

- Ovo je dan kada svim diplomiranim studentima čestitamo diplomiranje i poželimo sreću i uspeh u životu. Ovaj događaj je posvećen promociji našeg mota, mota UDG-a, ISTORIJA BUDUĆNOSTI - ističu sa Univerziteta Donja Gorica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA