SADA JE I ZVANIČNO POTVRĐENO: Apple zaista radi na ELEKTRIČNOM AUTOMOBILU!

 
  • 0

Jedan od portparola državne uprave američke savezne države Kalifornije otkrio je da su se rukovodioci Apple-a susreli sredinom avgusta sa predstavnicima lokalnog tela koje reguliše automobilsko tržište

Kalifornijske vlasti su saopštile da su održale sastanak sa rukovodiocima američke tehnološke kompanije Apple na kom je bilo reči o propisima koji regulišu testiranje autonomnih vozila, piše veb portal lesećos.fr.

BORBA NE PRESTAJE: Apple ovog puta dobio Samsung na sudu, ali se RAT nastavlja!

Jedan od portparola državne uprave američke savezne države Kalifornije otkrio je da su se rukovodioci Apple-a susreli sredinom avgusta sa predstavnicima lokalnog tela koje reguliše automobilsko tržište - DMV (Department of Motor Vehicle).

Sastanak s Apple-om je imao za cilj da se razmotre propisi DMV-a vezano za autonomna vozila, izjavio je portparol AFP-u, potvrđujući informacije koje je objavio britanski dnevnik "Gardijan".

Kalifornija, kao i druge američke savezne države, odobrila je kretanje vozila bez vozača na svojim putevima 2012. godine, a 10 kompanija, kao što je na primer Google, a od prošle sedmice i Honda i BMW, već imaju dozvolu za probne vožnje putevima te američke države.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Comtrade System Integracije prvi u regionu koristi naprednu OpenXDR platformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA