Ovo su najveća i najpopularnija programerska takmičenja!

 
  • 0

Jedan od proverenih načina da velike IT kompanije dođu do kvalitetnih novih snaga jesu programerska takmičenja

Velike IT kompanije, poput Google-a, IBM-a, Microsofta i drugih, stalno su u potrazi za talentovanim programerima širom sveta. Jedan od proverenih načina da dođu do kvalitetnih novih snaga jesu programerska takmičenja.

U nastavku sledi lista najpoznatijih takmičenja:

Google Code Jam

Google Code Jam je međunarodno takmičenje u programiranju koje organizuje Google. Takmičari imaju zadatak da u ograničenom vremenu reše set algoritamskih problema. Olakšavajuća okolnost jeste to što se pritom može koristiti bilo koji programski jezik i okruženje po želji kako bi se lakše došlo do rešenja.

Imagine Cup

Imagine Cup se održava jednom godišnje u organizaciji Microsofta. Ovaj kup zamišljen je kao prilika da se mladi zainteresovani za informacione tehnologije iz celoga sveta okupe i pokušaju da odgovore na neke od najvećih izazova.

Foto: Profimedia/Fancy Foto: Profimedia/Fancy

Imagine Cup ima nekoliko izazova, a u Srbiji se ovogodišnje takmičenje sastoji iz tri kategorije: Innovation, Games i World Citizenship.

Nacionalno finale će biti organizovano za kategorije Innovation i Games. Ako ste programer, što pre potražite kolege i oformite tim (do četiri učesnika) i prijavite se.

Internet Problem Solving Contest

Namenjeno timovima do tri člana, ovo takmičenje se organizuje onlajn. Organizatori su studenti Fakulteta za matematiku, fiziku i informatiku Univerziteta Komenijus u Bratislavi.

Takmičenje se sastoji od rešavanja niza algoritamskih problema.

ACM-IPC

ACM International Collegiate Programming Contest, kako glasi pun naziv ovog događaja, jeste godišnje višeslojno takmičenje među univerzitetima iz celoga sveta. Sponzor ovog takmičenja je IBM.

Foto: Flickr/ iLikeSpoons Foto: Flickr/ iLikeSpoons

ICFP

Rezultati ovog internacionalnog takmičenja u programiranju objavljuju se svake godine uoči Međunarodne konferencije o funkcionalnom programiranju.

Kuriozitet jeste da timovi mogu biti svih veličina, a ne postoji ni ograničenje u izboru programskog jezika. Povrh toga, nema ni troškova participacije.

Učesnici imaju 72 sata da završe zadatak i pošalju svoje rešenje preko interneta.

CodeWars

Da pomenemo i jedno takmičenje okrenuto talentima iz srednjih škola. Organizator HP preneo je CodeWars iz Hjustona i u Tajpej i Rozvel. Nadamo se da će ovo takmičenje stići i do Beograda.

Ovo su samo neka od programerskih takmičenja na koja se možete prijaviti. Podsećamo na programerske olimpijade, na kojima su naši mladi programeri već pokazali da Srbija ima odlične snage. Da podsetimo, mladi programeri iz Srbije osvojili su četiri medalje na ovogodišnjoj Balkanskoj informatičkoj olimpijadi, koja je održana u Bugarskoj.

Foto: Profimedia/Panthermedia Foto: Profimedia/Panthermedia

Ukoliko planirate da postanete programer ili želite da izbrusite postojeće veštine, obrazovne programe iz ove oblasti možete pronaći na ovom linku.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA