Ovih 10 aplikacija i opcija troši bateriju na vašem telefonu. Brzo to promenite!

 
  • 19

Baterija na smart telefonima se brzo prazni i često može da se desi da vam se uređaj isključi kad to najmanje očekujete, a kad vam je najviše potreban

Većina ljudi ima veliki problem sa svojim mobilnim telefonima jer im se baterija brzo istroši prilikom korišćenja svih aplikacija i opcija koje ostaju uključene. Ukoliko se i vaša baterija brzo isprazni, i to u trenutku kad vam je najpotrebnija, pročitajte ove savete koji će vam sigurno pomoći.

Najveći neprijatelji vašoj bateriji na smartfonu su:

1. GPS

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ukoliko znate gde se tačno nalazite i nemate potrebe za detaljnijim informacijama i uputstvima kuda dalje da idete, jednostavno - isključite GPS.

2. Displej

Foto: Flickr/Arend Vermazeren Foto: Flickr/Arend Vermazeren

Važno je i da prilagodite osvetljenje na svom ekranu kako bi sačuvali energiju. Ako samo malo prigušite svetlost, učinićete sebi veliku uslugu.

3. Vibracija

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Samo ako morate da budete tihi jer ste na važnom sastanku ili u bilo kakvoj sličnoj situaciji, a ipak morate da znate kad dobijete poruku, koristite vibraciju. U svim ostalim slučajevima, trudite se da ne aktivirate ovu opciju, jer je logično da je uređaju potrebno mnogo više energije da se pomeri nego da se samo oglasi.

4. Bluetooth

Foto: Flickr/Tsvetomir Tsonev Foto: Flickr/Tsvetomir Tsonev

Ako ne koristite Bluetooth, obavezno ga isključite. Samo u slučajevima kad vam je neophodno da razmenite sliku, pesmu ili bilo koji fajl, vi uključite Bluetooth jer će u protivnom, "isisati" vašu bateriju.

5. Feedback

Foto: Foter/Flickr/RGB Foto: Foter/Flickr/RGB

Isključite povratne informacije jer će ta mala tehnička opcija buke, kliktanja i zujanja svaki put kada pritisnite neki broj ili slovo. Takođe, možete lako srediti ovaj problem preko podešavanja.

6. Notifikacije

Foto: sxc.uh/sofamonkez Foto: sxc.uh/sofamonkez

Ukoliko želite da sačuvate svoju bateriju, treba da isključite i notifikacije. Ali morate da pazite na to da nije dovoljno da vam telefon bude na "sajlentu", jer će notifikacije svakako dolaziti. Taj problem možete rešiti kada odete u meni Application Settings.

7. WiFi

Foto: Flickr/Janitors Foto: Flickr/Janitors

Zabavno je koristiti WiFi gde god da je na raspolaganju, ali će gubitak baterije svakako biti posledica vašeg surfovanja, igranja i dopisivanja. Zato, kada vam nije potrebno, vi isključite ovu opciju.

8. Toplota

Foto: sxc.hu/dariuszman Foto: sxc.hu/dariuszman

Baterija na vašem telefonu je izuzetno osetljiva na temperaturu, pa ako postane pretoplo, izgubićete maksimalni kapacitet. Izbegavajte naviku da ostavljate svoj telefon u ugrejanom automobilu ili blizu toplotnog uređaja.

9. Wallpaper

Foto: Flickr/Peter Ras Foto: Flickr/Peter Ras

Držite se osnovnih crnih pozadina, jer će svaki wallpaper koji ima opciju pomeranja drugih motiva istrošiti vašu bateriju neverovatnom brzinom.

10. Posebna aplikacija za očuvanje baterije

Foto-Ilustracija: Foter/Flickr/Mike Saechang, Foto-Ilustracija: Foter/Flickr/Mike Saechang,

Ova aplikacija za očuvanje baterije će vam sigurno pomoći, a ipak se radi o možda najjednostavnijem i najpraktičnijem rešenju.

(Telegraf.rs/ Izvor: allday.com/ Foto-ilustracija)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasa

    26. februar 2015 | 16:37

    I ako sve to iskljucim, onda mi je svejedno da li imam smartphone ili nokiu 3310

  • sindja

    26. februar 2015 | 20:00

    Pa sta ce mi telefon ako sve to iskljucim

  • Bond

    26. februar 2015 | 16:22

    10. Posebna aplikacija. A kako se zove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA