Apple pravi električni automobil?

 
  • 1

Oko 50 zaposlenih u Tesla motorsu napustilo je firmu kako bi prešli u Apple gde će raditi na novom projektu "koji je veoma privlačan i unosi promene"

Američki informatički gigant Apple, kako spekulišu američki mediji, priprema tajni projekat kojim bi mogao da konkuriše proizvođaču električnih automobila "Tesla motorsu", koji divu iz Kupertina odvlači na desetine zaposlenih.

Njujorška novinska agencija Blumberg je prošle sedmice objavila informaciju da je Tesla motors zaposlio oko 150 Apple-ovih kadrova.

Jedan od zaposlenih u Apple-u, koji je želeo da ostane anoniman, poslao je mejl veb portalu Biznis insajder, verovatno uz saglasnost nadređenih, u kome je naveo da je oko 50 zaposlenih u Tesli napustilo firmu kako bi prešli u Apple gde će raditi na novom projektu "koji je veoma privlačan i unosi promene".

Teško je protumačiti ovaj zagonetni mejl, ali neki smatraju da bi moglo da se radi i o elektronskom vozilu o kome je maštao pokojni Stiv Džobs, osnivač Apple-a, koji je bio ljubitelj dizajna BMW.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxx

    11. februar 2015 | 12:54

    I apple poceo ko samsung, fali mu jos usisivaci, ves masine itd..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA