Ukoliko imate smartfon, ove aplikacije morate da instalirate

 
  • 5

Mnoge Android aplikacije nastale su u garažama entuzijasta. Potrebna je dobra ideja i malo veštine. Ovo uzbudljivo tržište funkcioniše bez predrasuda i svako ima šansu da se obogati

Android je na mnogo načina pobednik u prethodnoj IT godini. Sa inovacijama u dizajnu i nekoliko sjajnih uređaja stekao je nove poklonike, pa trenutno broj aktivnih korisnika  Android operativnog sistema iznosi preko jedne milijarde. Za ubedljivo prvo mesto u svetu mobilnih telefona zaslužne su i nove Android aplikacije. Evo nekoliko primera ovogodišnje sezone.

OVER

Za one koji vole da se igraju fotografijama Over je prava aplikacija. Vašim slikama lako možete dodavati tekst i razne efekte. Kolekcija fotnova u Overu je pozamašna, a interfejs pojednostavljen.

AGENT

Agent je koristan multifunkcionalni alat. Funkcije su krajnje raznolike: od štednje baterije, preko utišavanja telefona na sastancima i automatskog slanja poruka kada ste za volanom, sve do blokade dolazećih poziva dok spavate. Ova aplikacija je besplatna i stalno se dopunjuje novim funkcijama.

LOCKET

Kao što i sam naziv govori, Locket je interesantan program aktivan upravo kada je vaš telefon zaključan, odnosno neaktivan. On donosi razne priče sa interneta na vaš lock ekran. Selekcija je bazirana na vašim interesovanjima, a dodatak su lepe slike koje se menjaju u pozadini.

FIRECHAT

Bilo da ste na koncertu ili poslu, FireChat vam dozvoljava da komunicirate sa prijateljima koji se nalaze u vašoj neposrednoj blizini. Glavna prednost FireChata je što za njegovo korišćenje nije potrebno da je lokacija na kojoj se nalazite pokrivena mrežom.

INBOX

Iako je njen prethodnik verovatno jedan od najpreglednijih softvera, najnovija Google-ova aplikacija za e-mail teži još lakšoj navigaciji. Pametno grupisanje poruka, podsetnik na rokove, kao i drugi razni podsetnici, sve što poslovnom čoveka treba nalazi se na jednom mestu.

Mnoge Android aplikacije nastale su u garažama entuzijasta. Potrebna je dobra ideja i malo veštine. Ovo uzbudljivo tržište funkcioniše bez predrasuda i svako ima šansu da se obogati. Ako dobijete ideju za aplikaciju koja rešava neki problem ili makar malo ulepšava korisnikov dan, imate šansu da zaradite prvi milion.

Da li ste znali da se i kod nas može profesionalno obučiti za ovaj posao? ITAcademy u Beogradu organizuje odsek posvećen razvoju mobilnih aplikacija, sa posebnim programom posvećenim Androidu. To nije neobično, jer, kako stvari trenutno stoje, zanimanje developera će sve više dobijati na ceni.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA