Ove 3 činjenice o baterijama u vašim telefonima sigurno niste znali (FOTO)

 
  • 5

Kada vam telefon prikaže informaciju da je baterija 100 odsto puna, znajte da vas laže. Saznajte i druge dve, više nego interesantne činjenice o baterijama

Da ne postoje baterije današnji život verovatno ne bi bio isti. One pokreću naše mobilne telefone, laptopove, i brojne druge elektronske uređaje. Međutim, postoji nekoliko stvari koje veliki brioj ljudi sigurno ne zna, a veoma su interesantne.

BATERIJA NIKADA NIJE PUNA DO KRAJA

Kada vam telefon prikaže informaciju da je baterija 100 odsto puna, znajte da vas laže. Većina uređaja je dizajnirano tako da baterija nikada ne pune, odnosno ne prazne do kraja, zato što su one u tim ekstremima najnestabilnije. Umesto toga, uređaji približno koriste oko 80 odsto ukupnog kapaciteta baterije. Sada znate istinu kada vam telefon sledeći put pokaže da je pun do kraja.

KUPOVINA JEFTINIH BATERIJA I PUNJAČA NIKADA NIJE DOBAR IZBOR

Postoji veliki broj razloga što to nikako ne biste trebali da radite, ali bezbednost je najbitnija od svih. Baterije lošeg kvaliteta odjednom mogu da prestanu sa funkcionisanjem, a čak i da se zapale. Sa druge strane, punjači bez adekvatne zaštite mogu da vašem telefonu "šalju" više energije nego što je potrebno, što može dovesti do eksplozije.

NEMA POTREBE ZA ZATVARANJEM APLIKACIJA NA VAŠEM TELEFONU

Apple i Google su pametne kompanije i znaju da će, ukoliko na vašem pametnom telefonu aplikacije rade bez prestanka, baterija mnogo brže stradati. Operativni sistemi obe kompanije dizajnirani su tako da automatski isključuju aplikacije koje se ne koriste. Iako Android i iOS pokazuju gomilu nedavno korišćenih aplikacija, one zapravo ne rade u pozadini. Program se za nekoliko minuta automatski zatvara, čim počnete nešto drugo da radite.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: cnet.com)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA