NI BETON MU NIŠTA NE MOŽE: Ovo staklo će zaštiti ekran vašeg telefona od lomljenja (VIDEO)

 
  • 7

Testovi novog Gorilla Glass 4 stakla dokazali su da je ono dva puta otpornije u odnosu na prethodnu verziju, i da može da izdrži pad na beton sa visine od jednog metra

Iako još uvek nećemo videti neuništive smartfone, kompanija Corning koja stoji iza čuvenog Gorilla Glass zaštitnog stakla za ekrane, predstavila je novu, otporniju verziju ovog stakla. U pitanju je Gorilla Glass 4 koji je foksurian na jednu veoma bitnu stavku, a to je otpornost prilikom padanja na zemlju.

Većina proizvođača mobilnih telefona među kojima su Samsung, LG, HTC, Motorola, prihvatili su Gorilla Glass kao standard za zaštitu svojih ekrana. Svake godine, kompanija Corning predstavi novu verziju ovog stakla, a ovogodišnje je i najotpornije do sada.

Kompanija je izjavila kako su njeni naučnici proučili na stotine slomljenih uređaja i ekrana tokom razvijanja Gorilla Glass 4 stakla. Oni su otkrili da se većina smartfona pokvari kada njihov ekran udari o tvrdu površinu i razbije se. Testovi novog stakla dokazali su da je ono dva puta otpornije u odnosu na prethodnu verziju.

Međutim, ono i dalje nije savršeno jer je ipak reč o staklu, ali je poboljšanje od kojeg bi mogao da zavisi život vašeg smartfona ukoliko vam on ispadne na zemlju.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    22. novembar 2014 | 01:20

    Nijedan materijal nije dovoljno otporan na budale.

  • ja

    21. novembar 2014 | 15:01

    Mislio sam da će zaplakati kad mu ispao telefon. Kad ti telefon ispadne plačeš, kad ti drug padne smejes se. O, Boze gde živimo. Baš me briga za to staklo, Nokia ima najbolje niskobudzetne telefone. Kaže mi drug kupio sam iphone 6. Kaže može da zove, da šalje poruke i da pravi fotografije. To može i moja Nokia koja je 10 puta jeftinija. :-)

  • Mlj2850

    21. novembar 2014 | 13:18

    Svi "smartfoni" su uradjeni da traju u proseku 3-4 godine a pnekada i manje, da nije tako, sta bi bilo sa industrijom. Zato " gorila glas" ili ne, nista ne menja stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA