Ovaj dečak ima samo 13 godina, a već je na putu da postane milioner (VIDEO)

 
  • 2

Šubnam Banerđe je 13-godišnjak koji je uz pomoć lego kockica uspeo da napravi štampač Brajevog pisma po daleko jeftinijoj ceni nego što je do sada bio slučaj

Momak pod imenom Šubnam Banerđe do prošle godine nije znao šta je Brajevo pismo, a kada je saznao sudbina mu se u potpunosti promenila. Ovaj 13-godišnjak je slučajno naleteo na letak firme koja se bavila prikupljanjem novčanih sredstava za slepe i slabovide osobe, i onda je počeo da razmišlja na koji način oni uopšte čitaju.

Kada je pitao roditelje, rekli su mu da sam potraži na internetu šta je to Brajevo pismo. On je pretražujući internet saznao i da su štampači Brajevih pisama preskupi (oko 2.000 dolara) što ga je šokiralo.

Hteo je da na neki način pomogne tim ljudima. On je, verovali ili ne, uz pomoć lego kockicka napravio funkcionalni štampač, a svoju novoosnovano kompaniju nazvao je Braigo Labs. Njegov izum privukao je pažnju mnogih. On je osvojio nagradu na dodeli "Tech Awards-a", i dobio pozivnicu na "Maker Faire" koji se održava u Beloj kući, a okuplja mlade preduzetnike i pronalazače.

Ono što je međutim najvažnije u celoj priči je to što je on pomogao mnogim slepim i slabovidim osobama tako što je spustio cenu ovih štampača na 500 dolara. Prema podacima koji se nalaze na njegovim stranicama, na svetu ima 285 miliona osoba koje ne vide, a 90 odsto njih živi u nekoj od slabije razvijenih zemalja.

- Želim da poručim velikim kompanija da prestanu sa iskorišćavanjem slepih osoba - izjavio je ovaj 13-godišnjak koji je impresionirao i Intel koji je u njegovu kompaniju prema nekim navodima investirao nekoliko stotina hiljada dolara.

- Nisam verovao da će tako velika kompanija investirati u moju. To je bilo neverovatno - govori Banerđe i objašnjava da će ovim novcem proširiti svoju firmu i izgraditi novi prototip koji će više podsećati na obične štampače.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Video: HONOR Magic V3 je preklopni telefon koji ne pravi kompromise

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA