Fenomenalni Tesla tableti kompanije Comtrade predstavljeni u Crnoj Gori (FOTO)

- Tesla tableti nastali su u saradnji kompanije Comtrade i kompanije Intel. Projekat smo razvijali više od tri godine, a sama činjenica da mi ovaj projekat lansiramo upravo sa kompanijom Intel, govori o tome da ovaj proizvod nećemo prodavati samo na tržištu regiona, već u celom svetu - izjavio je predsednik Comtrade grupacije, Veselin Jevrosimović

  • 1

Tesla tableti kompanije Comtrade su za veoma kratko vreme postigli neverovatan uspeh u našoj zemlji, a sada će ovi uređaji opčiniti još jednu zemlju našeg regiona. Naime, kompanija Comtrade je večeras po prvi put javnosti Crne Gore predstavila Tesla tablete.

Tableti koji nose ime po našem najvećem naučniku očarali su Srbiju svojim dopadljivim dizajnom, odličnim hardverom, a pre svega povoljnom cenom. Uskoro će se u sve prednosti ovih tableta uveriti i građani Crne Gore.

U prodaji se nalazi tri modela: Tesla 7,85", H7 i L7. Inovativna inženjerska rešenja, vrhunska Intel tehnologija i dvadesetogodišnje iskustvo kompanije Comtrade, udružili su se kako bi stvorili ove munjevite, svestrane, moćne, optimizovane, izdržljive i atraktivne uređaje. Za ovaj projekat, kompanija Comtrade dobila je i punu podršku Muzeja Nikole Tesle, kao institucije koja brine o očuvanju Teslinog lika i dela.

Okupljenima se u Podgorici prvi obratio predsednik Comtrade grupacije, Veselin Jevrosimović:

"Tesla tableti nastali su u saradnji kompanije Comtrade i kompanije Intel koja je jedna od najvećih svetskih IT kompanija, kao i najveći svetski proizvođač procesora. Intel procesori trenutno nisu toliko zastupljeni u tablet uređajima, međutim mi smo se opredelili upravo za njih jer trenutno kreiraju najbolje procesore za tablete na svetu. To znači da svaki naš tablet na sebi nosi markicu "Intel inside".

Ovaj projekat smo razvijali više od tri godine. Verovatno će me mnogi pitati: "Pa dobro šta je tu Comtradeovo?", "Zašto se to proizvodi u Kini?". Comtrade-ov je brend, Comtrade-ova je kontrola kvaliteta, Comtrade-ova je softverska optimizacija, a sve ostalo pravimo u dalekoj Kini. Mi smo to mogli i ovde da proizvodimo, međutim onda ne bismo mogli da napravimo proizvod koji je konkurentan ni na domaćem, a kamoli na stranom tržištu.

Sama činjenica da mi ovaj projekat lansiramo sa kompanijom Intel, govori o tome da ovaj proizvod nećemo prodavati samo na tržištu regiona, već u celom svetu. Međutim, količine koje smo prodali u prva dva meseca su nas itekako iznenadile. Mi sada plasiramo 50.000 komada. Mislili smo da ćemo sa tom količinom uspeti da opslužimo celu istočnu Evropu, međutim zadovoljili smo potrebe samo centralnoistočne Evrope. Iz tog razloga će se ovaj uređaj na tržištu Evropske unije i SAD naći tek krajem oktobra."

- Verujte mi da ništa bolje na ovom tržištu, sa boljim performansama i boljim odnosom cene i kvaliteta nećete naći - zaključio je Veselin Jevrosimović.

Odmah nakon obraćanja predsednika kompanije Comtrade, zvanicama se obratila i ministarka nauke Crne Gore, Sanja Vlahović.

- Veliko mi je zadovoljstvo da u okviru naše manifestacije "Otvoreni dani nauke" vidimo u Podgorici prezentaciju izuzetnog proizvoda koji potiče sa naših prostora. Zadovoljstvo je svih nas da naš region ulazi na svetsko tržište proizvodima koji ni po čemu ne zaostaju za drugim svetskim brendovima - izjavila je Vlahovićeva.

Ona se takođe zahvalila kompaniji Comtrade na činjenici da već četvrtu godinu za redom promovišući informaciono-komunikacione tehnologije, zajedno organizuju regionalni događaj "Fabrika znanja".

Okupljenima se na samom kraju obratila i Milica Vukotić, dekan univerziteta Donja gorica iz Podgorice.

- Drago mi je da večeras kao rezultat naše dugogodišnje saradnje sa kompanijom Comtrade prezentujemo Tesla tablet po prvi u našoj zemlji, i to upravo na našem Univerzitetu. Tesla tablet je dokaz da u regionu imamo dovoljno IT znanja za proizvodnju uređaja koji mogu biti konkurenti na svetskom tržištu. S obzirom da je kompanija Comtrade vodeća IT kompanija u regionu, i da je davno prevazišla okvire regione, ne čudi da su upravo oni proizveli ovaj tablet - zaključila je Milica Vukotić.

Gosti su imali priliku da vide preformans glumca Bojana Perića koji je izveo nadahnutu monodramu "Tesla i bežično umrežavanje sveta", koja na svima razumljiv način govori o značaju izuma Nikole Tesle u savremenom digitalizovanom stilu života. Ovu zanimljivu monodramu napisao je Lazar Bošković, po motivima multimedijalne izložbe „Teslina vizija interneta“.

Na promocijii su posetioci takođe imali priliku da čuju priču o nastanku 3D filma o veri u sopstvene snove – "Tesla & The Lamplighter" autora Branislava Brkića, koji se očekuje na filmskim festivalima u narednih mesec dana.

Na kraju prezentacije Tesla tableta, upriličen je koktel party, na kojem su se gosti uz dobru zabavu i muziku Mike Kostić i Blah-blah benda iz Beograda dobro zabavili, uz međusobno druženje i Tesla tablete. Više informacija u vezi Tesla tableta možete pronaći na zvaničnom sajtu www.tesla.info

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    25. septembar 2014 | 11:56

    Kupio sam tablet u ne ozbiljnoj prodavnici, od ne ozbiljnih prodavaca. Srecom uspostavio sam direktan kontakt sa tesla tablet podrskom i resio reklamaciju bez ikakvih troskova. Dobra podrska mi je od sada bitna u kupovini koliko i funkcije aparata!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA