NSA prisluškuje vaš iPhone čak i kad je isključen!

 
  • 19

- Naravno da mogu da uključe telefon i da vas prisluškuju, čak i kada je on isključen, a vi mislite da ste bezbedni - izjavio je Edvard Snouden u nedavnom intervjuu na NBC-u, misleći na NSA

Eksperti su utvrdili da NSA zaista može da prisluškuje ljude putem mikrofona na iPhone-u, čak i kada je on isključen. Ovu teoriju prvi je objavio Edvard Snouden tokom intervjua sa Brajanom Vilijamsom u večernjim vestima na NBC-u.

Voditelj Brajan Vilijams je tokom intervjua pitao Snoudena šta NSA može da uradi sa njegovim iPhone-om, i da li je moguće da ga daljinskim putem kontrolišu.

- Naravno da mogu da uključe telefon i da vas prisluškuju, čak i kada je on isključen, a vi mislite da ste bezbedni - izjavio je Snouden.

Istraživači su utvrdili da je ova tehnika moguća. Uređaj može da deluje kao da se isključuje, dok se on u stvari prebacuje u mod male potrošnje koji ostavlja sve komunikacione čipove uključene. Ovo stanje telefona mu omogućava da prima komande, uključujući i one koje bi aktivirale mikrofon. Oni su dodali još i da je veoma teško utvrditi da li je telefon "napadnut" od strane špijunskih agencija.

Ova tehnika nazvana je "Implant". NSA ustvari presreće uređaje i na njih instalira određeni hardver ili softver kako bi omogućila kasnije prisluškivanje. Uglavnom se presreće veliki broj pošiljki na putu iz fabrike do radnji, kako bi se instaliralo sve što je potrebno za prisluškivanje.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • olja radmilovic

    11. jun 2014 | 20:39

    Koliko li ljudi radi u toj ustanovi u kojoj orisluskuju milione korisnika iPhone. Da li su saznali da u nedelju idem na vasar u Jablanicu u 10h sa Dimitrijem iz Sirogojna???

  • marko

    11. jun 2014 | 14:57

    Boli me uvo, imam nokiju n78 staru 6 godina :)

  • Mile

    11. jun 2014 | 14:27

    Kao dobar poznavalac elektronike tvrdim da je ovo ne moguce, osim ako kompanija namerno nije napravila takav prolaz, sto me ne bi cudilo kada je Apple u pitanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA