Evo ko je najbogatiji u IT svetu

 
  • 4

Iako su obojica napustili kompaniju oni itekako imaju uticaja na nju. Međutim, ono što je iznenađujuće je to što osnivač Microsoft-a više ne poseduje najviše njegovih akcija, već ga je nedavno prestigao nekadašnji izvršni direktor Stiv Balmer

Bil Gejts, čovek koji je stvorio Microsoft više nije njegov najveći deoničar. Nakon što je 30. aprila prodao 4.6 miliona akcija, Gejts se sada nalazi iza bivšeg izvršnog direktora Stiva Balmera. Balmer trenutno poseduje 333.2 miliona akcija Microsofta koju je stekao tokom svog  33-godišnjeg mandata u Redmondu, dok osnivač čuvene softverske kompanije sada ima 330.1 miliona deonica.

Fondacija Bila i Melinde Gejts je glavni fokus od kada je on napustio Microsoft. Međutim on će od sada ponovo provoditi više vremena u kompaniji kao savetnik kako bi pomogao trenutnom šefu Satju Nadeli. Što se tiče Balmera, on je svoj oproštajni govor održao u septembru, ali će bez obzira na to još dugo ostati na vrhu kada je broj akcija u pitanju.

- Ja ću negovati svoje vlasništvo u Microsoft-u, i radujem se što ću to nastaviti kao jedan od njegovih najvećih vlasnika - izjavio je Balmer u avgustu, čije se bogatstvo procenjuje na 18.9 milijardi dolara.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Video: Comtrade System Integracije prvi u regionu koristi naprednu OpenXDR platformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA