HTC ONE M8 ILI GALAXY S5: Ko će pobediti u večitoj borbi za mesto broj jedan? (FOTO)

 
  • 27

Samsung Galaxy S5 i HTC One imaju najveće šanse da postanu broj jedan smartfon ove godine. Oba su fenomenalna, a vama ostavljamo da pročitate tekst i procenite koji će biti vaš favorit

Kompanija HTC predstavila je njihov najbolji model za ovu godinu, naslednika popularnog "One" modela. Mnogi se već sada pitaju da li je HTC One M8 bolji od novog Galaxy S5 telefona koji je Samsung predstavio krajem februara. Pokušaćemo da odgovorimo na ovo pitanje, a s obzirom da se ni jedan ni drugi uređaj još uvek nisu našli u prodavnicama, nećemo se usuditi da proglasimo pravog pobednika, pa taj zaključak ostavljamo vama.

DIZAJN

HTC je poznat kao sinonim za fantastičan dizajn i dobar kvalitet izrade. S druge strane One M8 je u prednosti kada je u pitanju dizajn i kvalitet, jer ima vrhunsko metalno kućište, koje je kod Galaxy-ja S5 plastično.

One M8 ima blago zakrljivenu pozadinu od aluminijuma, što telefonu daje bolji osećaj prilikom držanja u ruci. Naravno, kvalitet Galaxy S5 modela je za svaku pohvalu, ali ipak HTC-ov premijum model za ovu godinu deluje elegantnije i kvalitetnije.

EKRAN

HTC-ov One M8 ima ekran od pet inča sa Full HD rezolucijom od 1920 x 1080 piksela. Displej kod Galaxy S5 je malo veći i iznosi 5.1 inč, i ima istu rezoluciju kao i njegov "protivnik".

M8 ima Super LCD3 ekran, dok je Samsung ostao veran prethodnicima i koristi Super AMOLED HD tehnologiju. U suštini One bi trebalo da ima malo oštriju sliku, ali je jako teško videti pravu razliku između njega i Galaxy S5.

HARDVER

I HTC One M8, i Samsung Galaxy S5 imaju veoma slične specifikacije. Galaxy S5 ima četvorojezgarni Snapdragon 801 procesor koji radi na 2.5 GHz, i dva gigabajta RAM memorije. One M8 je skoro potpuno identičan, ima isti procesor, samo je on klokovan na 2.3 GHz, i takođe dva gigabajta RAM memorije. Ova razlika je skoro pa zanemarljiva.

Novi One model za razliku od prethodnog sada podržava i memorijsku karticu do 128 gigabajta.

SOFTVER

I Samsung i HTC su interfejs prilagodili na sebi svojstven način , a oba modela unapredila su svoje verzije. Oba uređaja rade na najnovijem Android KitKat-u.

Novi Sense 6 koji koristi One M8 nastavio je tamo gde je stao njegov prethodnik. Interfejs deluje bogato, a grafika i font su se odlično uklopili. Napravljeno je nekoliko sitnih promena uključujući mogućnost pomeranja položaja BlinkFeed-a, i dodavanje novih tema. Ekran možete uključiti duplim tapkanjem po njemu.

Samsung je svoj TouchWiz interfejs takođe izmenio, i sada deluje "čistije" i lakši je za navigaciju. Ova kompanija je poznata po tome da najviše modifikuje Android stvarima kao što je Smart Stay, i mogućnost da velikim brojem pokreta kontrolišete telefon.

KAMERA

HTC se odlučio na drugačiji pristup i u novi model ugradio je dual-senzor kameru na pozadini koja ima 4.1 ultrapiksela, a druga, manja, koja se nalazi iznad glavne služi za merenje udaljenosti i dubine prostora. Prednja kamera ima 5 megapiksela pa je odlična za sve ljubitelje selfi fotografija.

Samsungov Galaxy S5 ima glavnu kameru od 16 megapiksela, i prednju od 2.1. S5 može da snima video u 4K rezoluciji, dok One još uvek nema tu mogućnost i snima samo u 1080p.

Oba modela su impresivna, što je i očekivano. Na tronu Android uređaja je veoma tesno i konkurencija je velika, jer HTC i Samsung nisu jedini koji žele da osvoje prve mesto već su tu i LG, Sony ali i drugi proizvođači pametnih telefona.

U svakom slučaju, oba uređaja su fenomenalna i sitnice će odlučiti koji će od ovih modela poneti titulu najboljeg za ovu godinu.

(Telegraf.rs / Izvor: techradar.com)

Video: HONOR Magic V3 je preklopni telefon koji ne pravi kompromise

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuti Četnik

    26. mart 2014 | 20:06

    Nokia 3310, za nas na minimalcu.

  • Vlada

    26. mart 2014 | 19:16

    Nosio galaxy ali plastikaner za tolike pare.Sada nosim g2 i ekstra je.A htc nisam imao ali je kvalitetniji , bolji i lepsi

  • HTC One

    26. mart 2014 | 19:24

    HTC je bolji.... Imam proslogodisnji model i dalje je fenomenalan....ovaj ce biti Jos bolji....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA