Rolat sa pekmezom i limunovom korom
Sastojci:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 3 kašike brašna oštrog
- malo praška za pecivo
Za fil:
- pekmez
- šećer u prahu
- limunova korica
- malo soli
Priprema:
Odvojimo žumanca od belanaca i prvo umutimo belanca sa malo soli i šećerom, koji dodajemo postepeno. Kad smo ih dobro umutili dodamo žumanca i mutimo dok ne dobijemo lepu žutu smesu koja od mućenja pobeli, zatim dodajemo polako brašno izmešano sa malo praška za pecivo i mutimo. Stavimo umućenu smesu u tepsiju, koju smo obložili papirom za pečenje i pečemo 10 minuta na 180°C. Kada je osnova brzo gotova, pečenu koru, odvojimo od papira za pečenje.
Čistu krpu pospemo kristal šećerom prenesemo koru koju odvojimo od papira za pečenje (važno je da se odmah, još topla kora uvije u rolat, a kad se prohladi , odmotamo, nafilujemo, pa opet zamotamo. Ostavimo da stoji u krpi oko 15 minuta. Maknemo krpu i kad se stisne skroz hladno pospemo šećerom u prahu. Narežemo na komade 8-10 mm debljine i poslužimo.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Q
Podseca me na detinjstvo.
Podelite komentar