Slatki mafini s borovnicama i limunovom korom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Smesa za mafine:

- 3 šolje brašna

- 1 šolja (200 g) šećera

- 1 kašika praška za pecivo

- 1/2 kašičice sode bikarbone

- 1/2 kašičice soli

- 1 1/2 šolja (360 ml) gustog jogurta

- 2 jaja

- 8 kašika putera

- 1 1/2 šolja (200 g) borovnica + 1 kašika brašna

Sirup:

- 1/4 šolje (6o ml) limunovog soka

- 1/4 šolje (50 g) šećera

Još:

- 1/2 šolje (100 g) kristal šećera

- 1 kašičica rendane limunove korice

(Šolja je od 240 ml)

Priprema:

Zagrejati rernu na 180°C. U kalup za mafine poslagati papirne korpice. Puter otopiti i ohladiti. U drugoj, majoj posudi izmešati zicom jogurt i jaja. Zatim, tečni deo ulivati u suve sastojke i polako mešati varjačom. Smesa će biti nesto gušća. Zatim dodati puter i sve još jednom izmešati, tek toliko da se smesa sjedini. Borovnice oprati i osušiti na papirnom ubrusu, pa ih pomešati sa brašnom. Zatim ih lagano umešati u smesu. Smesu rasporedite u korpice i pecite 25-30 minuta. Da biste bili sigurni, da su mafini pečeni, uraditi test čačkalicom. Mafine prohladiti u kalupu 5-10 minuta, a zatim ih izvaditi na tanjir i ohladiti još 10 ak minuta pre posluživanja.

Sitno izrendati koricu limuna, i pomešati je (samo 1 kašičicu) sa šećerom, pa ostaviti sa strane. Sok od limuna i šećer dobro izmešati u manjoj šerpici i zagrevati na srednjoj vatri dok se ne pretvori u sirup, oko 4 minuta. Prohlađene mafine premazati sirupom uz pomoć četkice, a zatim premazani deo uroniti u aromatični šećer.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA