Integralni keks sa brusnicom i kokosovim brašnom
Sastojci:
- 100 g badema
- 200 g lešnika
- 50 g neslanog kikirikija
- 100 g ovsenih, ražanih ili ječmenih pahuljica
- 130 g suve brusnice
- 30 g kokosovog brašna
- 1 kašičica cimeta
- 1 vanilin šećer
- puna kašika kakaa
- 1 prašak za pecivo
- rendana kora od jednog limuna
- rendana kora od pola pomorandže
- ceđeni sok od 4 pomorandže
- 1 kašika meda
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 0,5 dl mleka
- 0,5 dl mineralne vode (gazirane)
- 5 kašika integralnog brašna (pšeničnog, ražanog, ovsenog, heljdinog ili mešano)
Priprema:
Sitno samleti badem, lešnik i kikiriki i zajedno sa ostalim sastojcima izmešati u većoj posudi. Kada se svi sastojci izmešaju, smesa treba da bude vlažna i ne previše tvrda. Smesu vaditi kašikom, pa je pomoću druge kašike složiti na pleh obložen papirom za pečenje ili silikonskom podlogom.
Oblikovati tako da svaki komad bude jednake veličine i debljine. Ubaciti u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Nakon 5-6 minuta temperaturu smanjiti na 160 stepeni. Peći još 10 minuta, nakon toga isključiti rernu i ostaviti pleh unutra još 4-5 minuta, pa pošto se prohladi poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.