Izuzetno ukusan i mirisan tart od bundeve
Sastojci:
Testo:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 70 g šećera u prahu
- 1 jaje žumance
- 5 dl vode ili mleka
- malo soli
Iseći maslac na sitnije komadiće ubacivati ga u brašno i praviti peščanu masu , dodavati vodu, zumance, so, pa kada je sve dobro izmešano, napraviti oblik lopte i ostaviti da odstoji.
Fil:
- 500 g bundeve
- 250 g rikote
- 1 kašičica cimeta
- 1 sok od pomorandze
- 3 jaja
- 100 šećera
Priprema:
Zagejati rernu na 180 C°. Isjeći bundevu na komade i skuvati je. Kada je bundeva skuvana, dodati je smesi u koju ste umešali sve ostale sastojke. Kada je masa postala izjednačena preliti je preko već razvijenog i oblikovanog testa. Pet minuta pred kraj pečenja, posuti listićima badema. Može se posluziti mlak, kao i hladan .
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.