Slatke grčke krofne sa medom i smeđim šećerom
Sastojci:
Testo:
- 250 g brašna
- 7 g suvog kvasca
- 200 ml tople vode
- 100 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 1 limun, rendana korica
- 2-3 kašičice vanilin ekstrakta
Sirup:
- ½ čaše meda
- ½ čaše smeđeg šećera
- ½ čaše vode
- par većih komada korice cimeta
- po želji limunov sok i korica
- Za posipanje:
- mleveni cimet
- mleveni orasi
Priprema:
Pomešati sa kvascem sve sastojke da se dobije tijesto konzistencije malo gušćeg od testa za palačinke. Pokriti i ostaviti na toplom da se diže 2 sata. Testo će se udvostručiti. Umešati sve sastojke za sirup, pa kuvati 10-tak min.
Kada se testo diglo, kašikom zahvatati pa peći u dubokom ulju. Pečene krofne prvo poslagati na rešetku za hladjenje koju ste položili na tanjir – neka se cede dok pečete novu turu. Kada je sve pečeno, svo ulje isceđeno, polijte krofne sirupom i pospite cimetom i mevenim orasima.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.