Bundeva sa kinoom, suvim voćem i orasima
Sastojci:
- bundeva
- skuvana šolja kinoe (po uputstvu s kesice)
- šećer
- sitno seckani orasi
- suvo voće po izboru (suvo grožđe, brusnica...)
- sveže ceđeni sok pomorandže
- neutralno ulje (hladno ceđeno suncokretovo)
Priprema:
Uzmite jednu bundevu, operite je, obrišite i isecite na komade debljine oko 2 cm. Pleh za pečenje malo namažite uljem, a zatim poslažite naseckane krugove bundeve. Na svaki krug stavite po jednu manju kašiku šećera po celoj površini. Stavite bundevu da se peče na 250 stepeni dok lepo ne porumeni, a šećer se karamelizuje. Kada je pečena izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi.
Iseckajte bundevu kad se prohladi, pospite preko nekoliko kašika seckanih oraha i ukrasite suvim voćem po želji. Sjedinite je s kuvanom kinoom, pa začinite uljem i sokom pomorandže.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.