Tart sa makom i borovnicama božanstvenog mirisa

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Testo:

- 300 g brašna

- 150 g maslaca

- 1 prstohvat soli

- 100 g šećera

- 1 jaje

Fil:

- 4 jaja

- 140 g šećera

- 500 g borovnica

- 350 g kisele pavlake

- 4 kašike maka (nemlevenog)

Priprema:

Od maslaca, soli, jaja, šećera i brašna zamesite testo da se ne lepi za ruke. Testo zamotajte u providnu foliju i stavite u frižider da odstoji 1 h. Tart-formu (pleh od 28 cm) podmažite maslacem. Rernu zagrejte na 190°C. Na papiru za pečenje razvaljajte testo i utisnite ravnomerno po sredini. Na testo stavite papir za pecenje i šaku pasulja (ravnomerno rasporedite), pa pecite 20 min.

Zatim, papir sa pasuljem sklonite sa polupečene kore i ravnomerno poslažite predhodno oprane i obrisane borovnice. Jaja penasto umutite sa šećerom (sa mikserom) oko 10-tak min, dok ne bude masa penasta, dodajte kiselu pavlaku i sve dobro promešajte sa žicom da se sastojci povežu. Na voće izlijte masu koja je u tečnijem stanju i pospite sa nemlevenim makom. Lagano vratite u rernu i pecite još 35 min. Tart poslužite hladan, uz kuglu sladoleda od vanile.

VIDEO: Dr. Paukman podmlađuje ljude, a ovo je njegov recept za mladost

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA