Tart sa makom i borovnicama božanstvenog mirisa
Sastojci:
Testo:
- 300 g brašna
- 150 g maslaca
- 1 prstohvat soli
- 100 g šećera
- 1 jaje
Fil:
- 4 jaja
- 140 g šećera
- 500 g borovnica
- 350 g kisele pavlake
- 4 kašike maka (nemlevenog)
Priprema:
Od maslaca, soli, jaja, šećera i brašna zamesite testo da se ne lepi za ruke. Testo zamotajte u providnu foliju i stavite u frižider da odstoji 1 h. Tart-formu (pleh od 28 cm) podmažite maslacem. Rernu zagrejte na 190°C. Na papiru za pečenje razvaljajte testo i utisnite ravnomerno po sredini. Na testo stavite papir za pecenje i šaku pasulja (ravnomerno rasporedite), pa pecite 20 min.
Zatim, papir sa pasuljem sklonite sa polupečene kore i ravnomerno poslažite predhodno oprane i obrisane borovnice. Jaja penasto umutite sa šećerom (sa mikserom) oko 10-tak min, dok ne bude masa penasta, dodajte kiselu pavlaku i sve dobro promešajte sa žicom da se sastojci povežu. Na voće izlijte masu koja je u tečnijem stanju i pospite sa nemlevenim makom. Lagano vratite u rernu i pecite još 35 min. Tart poslužite hladan, uz kuglu sladoleda od vanile.
VIDEO: Dr. Paukman podmlađuje ljude, a ovo je njegov recept za mladost
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.