Preukusni mafini od borovnica i kukuruznog brašna
Sastojci:
- 170 g kukuruznog brašna
- 100 g mekog brašna
- 125 g putera
- 150 g šećera
- 300 g borovnica (svežih ili zamrznutih)
- 125 ml mleka
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo cimeta
- rendana kora od limuna
Priprema:
Prvo umutiti puter sa šećerom. Dodati jaja i limunovu koru i nastaviti sa mućenjem. U drugu posudu pomešati brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, so i cimet. U prvu smesu sipati mleko, a odmah zatim i smesu od brašna.
Sve zajedno izraditi u glatku smesu. Puniti kalupe i peći na 190°C otprilike 25-35 minuta. Pre pečenja se mogu posuti smedjim šećerom.
(Telegraf.rs)
Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.