Obavezno probajte tiramisu sa piškotama i rumom!

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 l slatke pavlake

- 10 jaja

- 10 kašika šećera

- 500 g maskarpone sira

- 3 dupla pakovanja piškota

- 0,3 dl ruma

- 4 espreso kafe

- 4 fiksatora za šlag

Priprema:

U jednu posudu čvrsto umutiti slatku pavlaku i dodati joj šlag fiks, 500 g maskarpone sira i to ručno promešati. U drugoj posudi čvrsto umutiti 10 belanaca, zatim dodati 10 kašika šećera, 10 žumanaca i dodati prvoj smesi ručno mešajući, ali lagano da smesa ne bi pala.

U 4 espresa sipati rum i u to umakati samo donji deo piškote (ne celu da ne bi bilo gnjecavo) ređati red piškote, red smese dok se sve ne potroši. Odozgo dekorisati sa kakaom i rendanom čokoladom ili po želji. Kolač dobro rashladiti, pa ga seći na komade i poslužiti.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA