Obavezno probajte tiramisu sa piškotama i rumom!
Sastojci:
- 1 l slatke pavlake
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 500 g maskarpone sira
- 3 dupla pakovanja piškota
- 0,3 dl ruma
- 4 espreso kafe
- 4 fiksatora za šlag
Priprema:
U jednu posudu čvrsto umutiti slatku pavlaku i dodati joj šlag fiks, 500 g maskarpone sira i to ručno promešati. U drugoj posudi čvrsto umutiti 10 belanaca, zatim dodati 10 kašika šećera, 10 žumanaca i dodati prvoj smesi ručno mešajući, ali lagano da smesa ne bi pala.
U 4 espresa sipati rum i u to umakati samo donji deo piškote (ne celu da ne bi bilo gnjecavo) ređati red piškote, red smese dok se sve ne potroši. Odozgo dekorisati sa kakaom i rendanom čokoladom ili po želji. Kolač dobro rashladiti, pa ga seći na komade i poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.