Rafaelo torta s kokosom i bademima
Sastojci:
- 6 jaja, posebno odvojiti belanca i žumanca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 12 kašika mlevenih badema
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- mleveni bademi za gore
Za fil:
- 1/2 litra mleka
- 10 kašika šećera
- 10 kašika gustina
- 1 vanilin šećer
- 200 g kokosa
- 250 g maslaca
Priprema:
Napravite koru od navedenih sastojaka, tako da prvo umutite belanca mikserom, zatim dodajete šećer, žumanca, vanilin šećer, prašak za pecivo i brašno, te na kraju mlevene bademe. Sve zajedno izmešajte, pa smesu sipajte u prethodno namašćeni kalup za torte prečnika 26 cm. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni.
Izvadite iz kalupa, malo je prohladite pa prerežite na pola. Filujte pripremljenim filom koji je isti kao fil za rafaelo kuglice. Fil napravite tako da u ključalo mleko ukuvate smesu gustina, šećera i vanile. Mešajte dok se ne zgusne i ohladite. Posebno izmutite maslac i kokos, na kraju izmešajte s prethodnom smesom i filujte.
Nanesite na donju koru torte, prekrijte ga drugom korom, pa tortu premažite i spolja celu, a odozgo je pospite s mlevenim bademima. Poslužite tortu rashlađenu uz neki napitak po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
W
Koji je ovo drugi fil (sem ovog u receptu), jer na prilozenoj slici su dva fila
Podelite komentar