Pecivo od lisnatog testa, jabuka, limuna i oraha

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 pakovanje lisnatog testa

- 2 jabuke

- 1/2 limuna

- 2 kesice šećera u prahu

- 20 g maslaca

- malo cimeta

- nekoliko kašika mlevenih oraha

- malo maslaca za kalupčiće

Priprema:

Pripremite male kalupe za tart i premažite ih maslacem. Iscedite sok od pola limuna. Operite jabuke, oljuštite i isecite na tanke kriške. Pospite sok od limuna po jabukama, dodajte šećer u prahu i cimet. Otopite maslac , pospite preko jabuka i sve dobro promešajte. Ostavite po strani da jabuke upiju sve te mirise.

U medjuvremenu uzmite lisnato testo i izrežite krugove ili pravougaonike, prema obliku kalupa koji imate, pa ih složite unutra. Uzmite viljušku i izbockajte testo. Uključite rernu na 200°C. Punite kalupčiće jabukama i pospite malo mlevenim orasima. Pecite u rerni 15-20 minuta na 180°C. Kad su gotovi možete posuti šećer u prahu ili poprskati malo medom odozgo. Jako su ukusni još dok su vrući.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA