Pecivo od lisnatog testa, jabuka, limuna i oraha
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 2 jabuke
- 1/2 limuna
- 2 kesice šećera u prahu
- 20 g maslaca
- malo cimeta
- nekoliko kašika mlevenih oraha
- malo maslaca za kalupčiće
Priprema:
Pripremite male kalupe za tart i premažite ih maslacem. Iscedite sok od pola limuna. Operite jabuke, oljuštite i isecite na tanke kriške. Pospite sok od limuna po jabukama, dodajte šećer u prahu i cimet. Otopite maslac , pospite preko jabuka i sve dobro promešajte. Ostavite po strani da jabuke upiju sve te mirise.
U medjuvremenu uzmite lisnato testo i izrežite krugove ili pravougaonike, prema obliku kalupa koji imate, pa ih složite unutra. Uzmite viljušku i izbockajte testo. Uključite rernu na 200°C. Punite kalupčiće jabukama i pospite malo mlevenim orasima. Pecite u rerni 15-20 minuta na 180°C. Kad su gotovi možete posuti šećer u prahu ili poprskati malo medom odozgo. Jako su ukusni još dok su vrući.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.