Hrskave i mirisne princes krofne sa pudingom od vanile
Sastojci:
Za krofne:
- pola litra vode
- 120 g masti
- 1 kašika šećera
- kašičica soli
- 320 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4+4 cela jaja
Za fil:
- 1 litar mleka
- 12 jaja
- 12 kašika šećera
- 10 kašika oštrog brašna
- 1 vanilin puding
- 1-2 šlaga
Priprema:
Pola litra vode, mast, šećer i so u jednoj šerpi pripremiti, a u drugoj plastičnoj posudi brašno sa praškom za pecivo. Staviti da proključa masa u šerpi, pa smanjiti vatru na minimum, dodavati brašno i mešati mikserom brzo. Kad se pomeša skinuti sa vatre i dalje još malo mešati. Dodati 4 jaja, mutiti pa dodati još 4 i dobro sjediniti. Kad je gotovo kašikom pravite oblik princes krofni. Peći na 225 stepeni dok ne porumeni, ne otvarajući rernu.
Fil:
Staviti litar mleka da se ugreje, a dotle razdvojiti 12 jaja na žumanca i belanca. Žumanca mutiti sa šećerom zatim dodati malo mleka, jedan puding i 10 kašika oštrog brašna. Sipati u mleko i mešati ručno, a kad se zgušnjava sve brže mešati da ne bude grumuljičavo. Kad se zgusnulo, umutiti brzo belanca, dodati masi i mešati polagano, pa ostaviti fil da se ohladi. Dok se fil hladi krofne raseći, izvaditi sredinu, ako je potrebno. Kad je fil hladan staviti u kesu za ukrašavnje i napuniti krofnice. Može se i posuti šećerom u prahu.
(Telegraf.rs)
Video: Jocić: Ovde se na dan Svete Trojice okupljalo celo selo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Milica
Izgled je fenomenalan moram probati hvala vam
Podelite komentar