Kiflice s mlečnom čokoladom
Sastojci:
- 1 dl mleka
- 1 kockica svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
- 200 g masti
- 3 žumanceta
- 350 g brašna
- 2-3 kašike šećera
- 200 g mlečne čokolade
Priprema:
U mlako mleko staviti šećer i kvasac i sačekati da kvasac nadođe, pa u to dodati 200 g masti, žumanca, šećer i brašno. Zamesiti mekše testo, ali da se ne lepi za ruke. Ostaviti ovu posudu da odstoji u frižideru oko 2 sata. Posle toga uzeti testo i podeliti na dva dela.
Svaki deo razviti u krug i iseći na 16 delova. Na svaki deo dodati po kockicu čokolade i saviti kiflice. Zagrejati rernu na 250°C, složiti kiflice u pleh koji ne treba podmazivati i staviti da se peku, 10-15 minuta dok blago ne porumene. Pečene kiflice uvaljati u prah šećer i služiti prohlađene.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.