Kiflice s mlečnom čokoladom

  • 0

Sastojci:

- 1 dl mleka

- 1 kockica svežeg kvasca

- 1 kašika šećera

- 200 g masti

- 3 žumanceta

- 350 g brašna

- 2-3 kašike šećera

- 200 g mlečne čokolade

Priprema:

U mlako mleko staviti šećer i kvasac i sačekati da kvasac nadođe, pa u to dodati 200 g masti, žumanca, šećer i brašno. Zamesiti mekše testo, ali da se ne lepi za ruke. Ostaviti ovu posudu da odstoji u frižideru oko 2 sata. Posle toga uzeti testo i podeliti na dva dela.

Svaki deo razviti u krug i iseći na 16 delova. Na svaki deo dodati po kockicu čokolade i saviti kiflice. Zagrejati rernu na 250°C, složiti kiflice u pleh koji ne treba podmazivati i staviti da se peku, 10-15 minuta dok blago ne porumene. Pečene kiflice uvaljati u prah šećer i služiti prohlađene.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA