Pavlova s bobičastim voćem

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 4 belanca

- 220 g šećera

- soli na vrh noža

- 2 kašike gustina

- kašika sirćeta

- malo arome vanile

- 500 g mleka

- 4 žumanca

- 120 g šećera

- 30 g gustina

- 30 g brašna

- voće po izboru (banana, ananas, maline, kupine, jagode...)

- šlag za ukrašavanje

Umutiti belanca s malo soli, pa polako dodavati šećer. Kad se umuti, varjačom lagano umešati sirće, vanilu i gustin. Na pleh staviti papir pa kašikom oblikovati okruglu koru. Kora se suši 1.5 sat na 110 stepeni. Ne otvarajte rernu a koru izvadite tek kada se ohladi. Pažljivo jer je jako osetljiva.

Dok se kora peče i hladi, umutite žumanca, šećer, po 30 g brašna i gustina - pa to razblažite s malo mleka. Ostatak mleka neka se zagreva na šporetu i kada je zagrejeno (da ne provri) - spojiti sa žumancima. Kuvati na niskoj temperaturi uz stalno mešanje dok se krem ne zgusne i na kraju dodati aromu vanile.

Kada je kora hladna, stavite je na lep tanjir i premažite kremom, a zatim ukrasite voćem po izboru i šlagom.

(Telegraf.rs)

Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA