Brzi mafini s pomorandžom, cimetom i kukuruznim brašnom
Sastojci:
- 170 g kukuruznog brašna
- 100 g mekog brašna
- 125 g putera
- 150 g šećera
- 200 g "mesa" pomorandže (oljuštena i sitnije seckana pomorandža)
- 125 ml mleka
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo cimeta
- rendana kora pomorandže
Priprema:
Prvo umutiti puter sa šećerom. Dodati jaja i koru pomorandže, pa nastaviti sa mućenjem. U drugoj posudi pomešati brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, so i cimet. U prvu smesu sipati mleko i pomorandže - a odmah zatim i smesu od brašna. Sve zajedno izraditi u glatku smesu.
Puniti kalupe i peći na 190°C otprilike 25-35 minuta. Pre pečenja se mogu posuti smedjim šećerom - a nakon pečenja ih možete ukrasiti po želji, idealno šlagom i voćem osvežavajućeg ukusa.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.