Medenjaci koji se tope u ustima
Sastojci:
- 250 g šećera
- 300 g brašna
- 150 g mlevenih badema
- 1 paketić praška za pecivo
- 250 ml mleka
- 150 g maslaca
- 3 kašike meda
- 4 jaja
- aroma vanile
- 3 kašike kakaa
- 1 paketić mešavine začina za medenjake
Priprema:
Iizmešajte sve suve sastojke. Mleko zagrejte i dodajte maslac da se otopi. Tu masu, jaja i med dodajte u suve sastojke. Mešajte dok ne bude homogena masa, pa je ulijte u namašćeni pleh i pecite na 200°C oko 15 minuta. Kad se ohlade, secite na trouglove ili druge oblike. Ovi medenjaci traju do tri nedelje, ako ih držite u kutiji na hladnom i suvom mestu.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.