Pita s kruškama, medom i lisnatim testom
Sastojci:
- 250 g lisnatog testa
- 1 kg krušaka, očistiti i iseći na krupne kocke
- 5 kašika džema od kajsija
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 100 ml meda
- 100 g suvog grozđa
Priprema:
Stavite kruške u širu šerpu i dodajte sve ostale sastojke, pa dinstajte na srednjoj temperaturi dok kruške ne omekšaju. Pazite da se ne raspadnu.
Lisnato testo podelite na dva dela, gde je jedan deo veći. Rastanjite veći deo i ubacite u kalup za pečenje (okrugao), pa na njega sipajte ohlađen fil. Drugu polovinu isecite na trakice pa ih naređajte kao rešetku preko pite.
Pecite oko 35 do 40 minuta na 190°C ili dok vam fino ne porumeni. Pečenu pitu ohladiti pa je poslužiti posutu prah šećerom.
(Telegraf.rs)
Video: Gori automobil u blizini Slavonskog Broda: Vatra "progutala" vozilo
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.