Pita od jabuka, oraha i cimeta
Sastojci za testo:
- 150 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 50 g šećera
- 100 g maslaca
- 1 žumance
- malo soli
Fil:
- 100 g oraha
- 800 g jabuka
- 1 limun
- cimet
Preliv:
- 1 jaje
- 40 g šećera
- 1/8 l pavlake
- 1 belance
Priprema:
Zamesite testo i stavite ga na hladno jedan sat. Dok je testo u frižideru, pripremite jabuke. Očistite ih i narežite na kriške, pa ih prokuvajte u što manje vode. Testo razvijte pa ga stavite u manji pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte dno i stranice.
Jabuke ocedite dobro, pa pomešajte sa seckenim orasima, cimetom i sokom od limuna. Tom smesom prekrijte testo. Pecite 20 minuta na 200 stepeni. Za preliv izmešajte pavlaku s šećerom i žumancima, pa dodajte sneg od belanaca. Time prelijte kolač pa pecite još 20 minuta. Kolač dobro ohladite, narežite i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.