Zimski kolač sa lešnicima, jabukama i čokoladnom glazurom
Sastojci:
Mera čaša od 2 dl
- 3 jaja
- 1,5 čaša šećera
- 1,2 čaše brašna
- 1 čaša ulja
- 2 čaše jogurta
- 1 čaša griza
- 1,5 čaša mlevenih lešnika
- rendana korica pomorandže
- 1 kašičica cimeta
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 rendane jabuke
- 3 - 4 kašike džema od mandarina ili kajsija
Glazura:
- 200 g čokolade
- 50 g maslaca
Priprema:
Sve sastojke za kolač umutiti mikserom i ispeći. Vruć kolač premazati džemom, a ukoliko je džem gust, dodati kašiku vruće vode. Kada se kolač dobro ohladi, preliti ga glazurom od čokolade i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.