Zimski kolač sa lešnicima, jabukama i čokoladnom glazurom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Mera čaša od 2 dl

- 3 jaja

- 1,5 čaša šećera

- 1,2 čaše brašna

- 1 čaša ulja

- 2 čaše jogurta

- 1 čaša griza

- 1,5 čaša mlevenih lešnika

- rendana korica pomorandže

- 1 kašičica cimeta

- 2 kesice vanilin šećera

- 1 kesica praška za pecivo

- 2 rendane jabuke

- 3 - 4 kašike džema od mandarina ili kajsija

Glazura:

- 200 g čokolade

- 50 g maslaca

Priprema:

Sve sastojke za kolač umutiti mikserom i ispeći. Vruć kolač premazati džemom, a ukoliko je džem gust, dodati kašiku vruće vode. Kada se kolač dobro ohladi, preliti ga glazurom od čokolade i poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA