Kremasti desert sa lisnatim testom, koji liči na krempitu
Potrebno je:
- paket lisnatog testa
Za fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 600 ml mleka
- 6 kašika šećera
- aroma vanile
- 200 g maslaca
Priprema:
Puding pomešajte sa 100 ml mleka i umutite. U šerpu sipajte puding, šećer i ostatak mleka, pa kuvajte dok se masa ne zgusne. Dodajte vanilu i ostavite da se ohladi.
Lisnato testo odmrznite i razvuvucite oklagijom tako da prekrije najveći pleh koji imate. Koristite papir za pečenje na dnu pleha položite razvučeno testo i isecite ga tako da imate 4 jednaka komada u plehu. Izbušite ga viljuškom, prekrijete još jednim papirom za pečenje i pospite na njega pasulj, kako testo ne bi previše naraslo. Ispecite.
Kada je puding ohlađen, penasto umutite maslac koji je bio na sobnoj temperaturi, pa ga sjedinite s pudingom. Dobićete lep i gladak krem.
Kada se i testo ohladi, krem ubacite u špric i filujte kore, kao na slici. Ohladite dobro u frižideru, pospite prah šećerom i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Dačić: "Zvučni topovi" se ne koriste kao oružje protiv građana, već za upozoravanje masa
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dule
Super je
Podelite komentar