Kremasti desert sa lisnatim testom, koji liči na krempitu

 ≫ 
  • 1

Potrebno je:

- paket lisnatog testa

Za fil:

- 2 kesice pudinga od vanile

- 600 ml mleka

- 6 kašika šećera

- aroma vanile

- 200 g maslaca

Priprema:

Puding pomešajte sa 100 ml mleka i umutite. U šerpu sipajte puding, šećer i ostatak mleka, pa kuvajte dok se masa ne zgusne. Dodajte vanilu i ostavite da se ohladi.

Lisnato testo odmrznite i razvuvucite oklagijom tako da prekrije najveći pleh koji imate. Koristite papir za pečenje na dnu pleha položite razvučeno testo i isecite ga tako da imate 4 jednaka komada u plehu. Izbušite ga viljuškom, prekrijete još jednim papirom za pečenje i pospite na njega pasulj, kako testo ne bi previše naraslo. Ispecite.

Kada je puding ohlađen, penasto umutite maslac koji je bio na sobnoj temperaturi, pa ga sjedinite s pudingom. Dobićete lep i gladak krem.

Kada se i testo ohladi, krem ubacite u špric i filujte kore, kao na slici. Ohladite dobro u frižideru, pospite prah šećerom i poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA