Kremasti desert sa lisnatim testom, koji liči na krempitu
Potrebno je:
- paket lisnatog testa
Za fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 600 ml mleka
- 6 kašika šećera
- aroma vanile
- 200 g maslaca
Priprema:
Puding pomešajte sa 100 ml mleka i umutite. U šerpu sipajte puding, šećer i ostatak mleka, pa kuvajte dok se masa ne zgusne. Dodajte vanilu i ostavite da se ohladi.
Lisnato testo odmrznite i razvuvucite oklagijom tako da prekrije najveći pleh koji imate. Koristite papir za pečenje na dnu pleha položite razvučeno testo i isecite ga tako da imate 4 jednaka komada u plehu. Izbušite ga viljuškom, prekrijete još jednim papirom za pečenje i pospite na njega pasulj, kako testo ne bi previše naraslo. Ispecite.
Kada je puding ohlađen, penasto umutite maslac koji je bio na sobnoj temperaturi, pa ga sjedinite s pudingom. Dobićete lep i gladak krem.
Kada se i testo ohladi, krem ubacite u špric i filujte kore, kao na slici. Ohladite dobro u frižideru, pospite prah šećerom i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dule
Super je
Podelite komentar