Štrudla s jabukama i suvim grožđem
Sastojci:
- 400 g brasna
- 20 g svezeg kvasca
- 50 g secera
- 30 g omekšalog kokosovog ulja
- 20 g ulja
- prstohvat soli
- narendana korica od limuna
- 250 ml mlake vode
Za fil:
- 4 rendane jabuke (ocediti)
- malo cimeta
- 100 g suvog grožđa
- još malo ulja za premazivanje
Priprema:
Zamesite testo od popisanih namirnica i ostavite pokriveno da naraste. Zatim ga premesite i podelite na dva dela. Oklagijom razvucite pravougaonik debljine oko 1 cm, koji je dugačak koliko i pleh. Pleh obložite papirom za pečenje.
Nafilujte svaki prvougaonik jabukama, pospite suvim grožđem i cimetom, pa urolajte. Neka u plehu odstoji još oko pola sata i onda svaki rolat premažite s malo ulja i pecite oko pola sata na 190 stepeni.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.