Grejanje iznutra: aromatično kuvano vino
Sastojci:
- flaša crvenog vina
- 2 velike jabuke isečene na kocke
- pomorandža, sa korom, dobro oprana i isečena
- 10 karanfilića
- 2 štapića cimeta
- šolja brendija ili viskija
- šećer po ukusu
Priprema:
U šerpi pomešajte sve sastojke, osim brendija i vina. Sipajte vodu da potpuno prekrije ove sastojeke i stavite da se kuva na laganoj vatri i neka tako krčka oko pola sata. Kada se voće raskuva, umešajte vino i sačekajte da provri i odamh sklonite s ringle. Dodajte brendi.
Ova verzija kuvanog vina ima više alkohola jer on nije ispario nakon kratkog kuvanja. Siguno najukusnije kuvano vino jeste ono spremano ovom metodom, ali pazite na količine!
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Anja
Dopada mi se
Podelite komentar