Grejanje iznutra: aromatično kuvano vino

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- flaša crvenog vina

- 2 velike jabuke isečene na kocke

- pomorandža, sa korom, dobro oprana i isečena

- 10 karanfilića

- 2 štapića cimeta

- šolja brendija ili viskija

- šećer po ukusu

Priprema:

U šerpi pomešajte sve sastojke, osim brendija i vina. Sipajte vodu da potpuno prekrije ove sastojeke i stavite da se kuva na laganoj vatri i neka tako krčka oko pola sata. Kada se voće raskuva, umešajte vino i sačekajte da provri i odamh sklonite s ringle. Dodajte brendi.

Ova verzija kuvanog vina ima više alkohola jer on nije ispario nakon kratkog kuvanja. Siguno najukusnije kuvano vino jeste ono spremano ovom metodom, ali pazite na količine!

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA