Desert iz teglice: kompot od kruške
Sastojci:
- 8 krušaka
- 500 g šećera
- so
Priprema:
Oljuštite kruške i isecite ih na polovine, četvrtine ili šestine - već u zavisnosti od veličine voća. Odstranite deo sa semenkama. Da kruške ne pocrne treba ih potopiti u slanu vodu da malo odstoje - a rastvor se pravi tako što u 2 litre vode dodate kašičicu soli.
U međuvremenu stavite na ringlu lonac s vodom da voda provri, pa kruške izvadite iz slane vode, umotajte u gazu (koju treba da vežete) i ubacite da se kuvaju 3 minuta u ključaloj vodi. Zatim ih zaronite u hladnu vodu kako bi se brzo ohladile.
Sada napravite sirup od 1,5 l vode i 500 kg šećera. Složite oceđeno voće u staklenu posudu, prelijte vrućim sirupom i držite u frižideru nekoliko dana.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.