Kremasta panakota s belom čokoladom, malinama i vanilom
Najjednostavniji italijanski desert čiji ukus jednostavno morate da volite...
Sastojci:
- 500 ml pavlake
- 100 ml punomasnog mleka
- malo ektrakta vanile
- kesica želatina
- 4 kašike šećera
- 100 g bele čokolade
- 250 g malina
- 3 kašike šećera
- 1 kašika gustina
Priprema:
Ugrejte pavlaku i mleko sa šećerom. Skinite sa vatre i dodajte prethodno potopljen želatin. Promešajte i dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne rastopi. Dodajte kašku malina, pasiranih kroz cediljku, da dobijete roze boju i još jednom dobro izmešajte. Rasporedite masu u odgovarajuće čaše ili silikonske modlice - pa stavite u frižider da se dobro ohladi.
Pomešajte maline sa šećerom i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte gustin rastvoren u malo vode, pa kuvajte dok se masa ne zgusne.
Izvadite kalupe iz frižidera kad se panakota stegla, pa servirajte uz ohlađen pire od malina i rendanu belu čokoladu.
(Telegraf.rs)
Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.