Kremasta panakota s belom čokoladom, malinama i vanilom

 
 ≫ 
  • 0

Najjednostavniji italijanski desert čiji ukus jednostavno morate da volite...

Sastojci:

- 500 ml pavlake

- 100 ml punomasnog mleka

- malo ektrakta vanile

- kesica želatina

- 4 kašike šećera

- 100 g bele čokolade

- 250 g malina

- 3 kašike šećera

- 1 kašika gustina

Priprema:

Ugrejte pavlaku i mleko sa šećerom. Skinite sa vatre i dodajte prethodno potopljen želatin. Promešajte i dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne rastopi. Dodajte kašku malina, pasiranih kroz cediljku, da dobijete roze boju i još jednom dobro izmešajte. Rasporedite masu u odgovarajuće čaše ili silikonske modlice - pa stavite u frižider da se dobro ohladi.

Pomešajte maline sa šećerom i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte gustin rastvoren u malo vode, pa kuvajte dok se masa ne zgusne.

Izvadite kalupe iz frižidera kad se panakota stegla, pa servirajte uz ohlađen pire od malina i rendanu belu čokoladu.

(Telegraf.rs)

Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA