Aromatični kuglof s jogurtom i cirtusima

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 3 jaja

- 150 g šećera

- vanilin šećer

- 200 ml jogurta

- korica limuna

- 150 g rastopljenog maslaca

- 220 g brašna

- prašak za pecivo

- 100 g kandirane pomorandže

Priprema:

Jaja, šećer i vanilin šećer sipajte u posudu za mešenje i mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu masu. Dodajte jogurt, ulje i rendanu koricu limuna. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Na kraju umešajte i seckanu kandiranu pomorandžu.

Smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.

Pečeni kuglof izvadite iz kalupa i ohladite. Servirajte uz sveže voće po vašem izboru.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA