Aromatični kuglof s jogurtom i cirtusima
Sastojci:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- vanilin šećer
- 200 ml jogurta
- korica limuna
- 150 g rastopljenog maslaca
- 220 g brašna
- prašak za pecivo
- 100 g kandirane pomorandže
Priprema:
Jaja, šećer i vanilin šećer sipajte u posudu za mešenje i mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu masu. Dodajte jogurt, ulje i rendanu koricu limuna. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Na kraju umešajte i seckanu kandiranu pomorandžu.
Smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Pečeni kuglof izvadite iz kalupa i ohladite. Servirajte uz sveže voće po vašem izboru.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.