Kolač s bademima
Sastojci
Za testo:
- 300 g brašna
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 200 g maslaca
Za fil i dekoraciju:
- 50 g kandiranih višanja
- aroma ruma
- 1,5 kg jabuka
- 50 g šećera
- 1 ½ kašičice cimeta
- 100 g listića badema
- 100 ml šlaga
Priprema:
Izmešajte sve sastojke za testo i napravite loptu, pa je držite u frižideru oko 60 minuta. Iseckajte za to vreme kandirana voće na manje komade.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i razvijte testo na radnoj površini posutoj brašnom. Razvjte koru u kalup, kao da pečete tart, podignite ivice kolača oko 2.5 cm a dno izbodite viljuškom.
Jabuke oljuštite, očistite i isecite na kocke, pa ih pomešajte sa kandiranim voćem, aromom ruma, šećerom i cimetom. Rasporedite po testu i pecite oko 40 minuta.
Izvadite kolač, pospite listićima badema i neka se ohladi. Ukrasite šlagom pre serviranja.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.