Kolač s bademima

 ≫ 
  • 0

Sastojci

Za testo:

- 300 g brašna

- 100 g šećera

- 1 jaje

- 200 g maslaca

Za fil i dekoraciju:

- 50 g kandiranih višanja

- aroma ruma

- 1,5 kg jabuka

- 50 g šećera

- 1 ½ kašičice cimeta

- 100 g listića badema

- 100 ml šlaga

Priprema:

Izmešajte sve sastojke za testo i napravite loptu, pa je držite u frižideru oko 60 minuta. Iseckajte za to vreme kandirana voće na manje komade.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i razvijte testo na radnoj površini posutoj brašnom.  Razvjte koru u kalup, kao da pečete tart, podignite ivice kolača oko 2.5 cm a dno izbodite viljuškom.

Jabuke oljuštite, očistite i isecite na kocke, pa ih pomešajte sa kandiranim voćem, aromom ruma, šećerom i cimetom. Rasporedite po testu i pecite oko 40 minuta.

Izvadite kolač, pospite listićima badema i neka se ohladi. Ukrasite šlagom pre serviranja.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA