Čokoladni kolačići s karamelom
Sastojci:
- 125 g tamne čokolade
- 170 g brašna
- 30 g kakaa
- kašičica sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- 125 gr putera sobne temparature
- 50 g karamel topinga
- 100 g smeđeg šećera
- kašičica ekstrakta vanile
- veliko jaje
- 200 g tamne čokolade izrezane na kockice
Priprema:
Uključite rernu na 170 stepeni da se greje, a za to vreme na pari otopite 125 gr čokolade - a odvojeno umutite puter sa šećerom, pa mu dodajte otopljenu čokoladu i karamel toping. Umešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu, vanilu i jaje - pa dobro promešajte.
Na kraju dodajte kockice čokolade i kašikom vadite u kalup za mafine (tanak sloj, debljina kolačića). Pecite 18 minuta i ostavite da se ohlade pre služenja.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.