Čokoladni kolačići s karamelom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 125 g tamne čokolade

- 170 g brašna

- 30 g kakaa

- kašičica sode bikarbone

- ½ kašičice soli

- 125 gr putera sobne temparature

- 50 g karamel topinga

- 100 g smeđeg šećera

- kašičica ekstrakta vanile

- veliko jaje

- 200 g tamne čokolade izrezane na kockice

Priprema:

Uključite rernu na 170 stepeni da se greje, a za to vreme na pari otopite 125 gr čokolade - a odvojeno umutite puter sa šećerom, pa mu dodajte otopljenu čokoladu i karamel toping. Umešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu, vanilu i jaje - pa dobro promešajte.

Na kraju dodajte kockice čokolade i kašikom vadite u kalup za mafine (tanak sloj, debljina kolačića). Pecite 18 minuta i ostavite da se ohlade pre služenja.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA