Sirove čokoladne bombice - veganske, posne, bez glutena
Sastojci
- 1 šolja indijskih oraha natapanih 2 sata
- 1 šolja oraha natapanih 2 sata
- 1 šolja brašna od badema ili ovsa
- 1/2 šolje sirovog kakao praha
- 2 iseckane sveže urme
- 2 agave sirupa ili meda
- 1 kašika kokosovog ulja
- za ukrašavanje: kokosovo brašno, mleveni orašasti plodovi, kakao
Priprema:
Ubacite orahe i indijske orahe u blender i sameljite. Sada dodajte i ostale sastojke u blender i izmešajte ih (pulsiranje ili program za mešenje testa). Stavite papir za pečenje na četvrtasti poslužavnik/tacnu pa rastanjite „testo“ i ostavite ga u frižideru oko 30 minuta.
Isecite nožem kvadratiće približno iste veličine pa pravite kuglice i uvaljajte ih u odabrane "ukrase". Držite u frižideru pre služenja.
(Telegraf. rs)
Video: Palo prvo ovogodišnje skijanje na Torniku, gužva kao u košnici: Sjajne slike zimske idile
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.