Nepečeni cheesecake s malinama i belom čokoloadom
Sastojci:
- 100 g čajnih keksa
- 70 g maslaca
- 2-4 kašike prah šećera (po ukusu)
- 500 g neslanog krem sira
- 250 ml slatke pavlake
- 50 g bele čokolade
- šećera po ukusu, a 2 kašike su dovoljne
- malo ekstrakat vanile
- kesica želatina
- 200 ml soka od odmrznutih malina
- 100 g malina
- 2 kašike gustina
- 4 kašike šećera
Priprema:
Spremite kalup za tortu prečnika 20 cm. Za podlogu sameljite keks, pa ga pomešajte sa prah šećerom i otopljenim maslacem. Formirajte koru na dnu kalupa i neka se hladi dok spremate fil.
Umutite mikserom sir, šećer, aromu vanile - a slatku pavlaku posebno umutite, pa umešajte u sir. Dodajte u fil otopljenu belu čokoladu, a želatin natopite prema upuststvu s kesice - a zatim i njega umešajte u fil. Sipajte fil preko kore i vratite u frižider.
Sok od malina prokuvajte, umešajte gustin i ostavite da provri. Ubacite maline, promešajte i neka se ohladi toliko da vam ne bude vrelo kad u masu umočite prst. Tek tada preliv sipajte preko fila.
Ohladite dobro preko noći. Sutra uklonite obruč s kalupa i poslužite kolač.
(Telegraf.rs)
Video: Putevi Srbije: Držite bezbedno odstojanje, sačuvajte život
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.