Domaći kolači sa suvim grožđem i vanilom
Sastojci:
- 150 g ovsenih pahuljica
- 120 g brašna
- 50 g suvog grožđa
- 120 g maslaca
- 1 jaje
- 100 g smeđeg ili kokosovog šećera
- ½ kašičice sode bikarbone
- 2 kašičice ekstrakta vanile ili 1 vanile u prahu
- soli na vrh noža
Priprema:
U činiju sipajte brašno, so i sodu bikarbonu. Mikserom umutite maslac i šećer, pa tome dodajte jaje i vanilu - pa sjedinite. Dodajte brašno i izmešajte. Ovsene pahuljice, vanila i suvo grožđe se dodaju na kraju.
Neka stoji oko pola sata u frižideru a zatim hladnu masu vadite na pleh obložen papirom za pečenje. Mokrim rukama pravite kuglice i blago iz spoljoštite. Peku se oko 15 minuta u rerni prthodno zagrejanoj na 180 stepeni, a služe se hladni.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Marko
Divan Recept! Pozdravljam nastavnicu kancelarijskog :*
Podelite komentar