Brzi tiramisu - nikad lakša priprema italijanskog deserta
Sastojci:
- 200 g piškota
- 250 g mascarpone sira
- 300 ml slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 200 ml crne filter kafe
- 100 ml ruma, ili ko voli može i Amaretto liker
- kakao prah
Priprema:
Mikserom umutite mascarpone i šećer u prahu, da se dobije fin krem - a slatku pavlaku umutite u šlag.
Spojite maskarpone i pavlaku. U činijici izmešajte kafu i rum.
Piškote umečite u tečnost i slažite u četvrtasti kalup. Kada ste piškotama pokrili dno posude preko njih stavite pola fila. Složite drugi red piškota u kalup, pa prelijte ostatkom fila.
Tiramisu bogato pospite kakaom u prahu i ostavite ga u frižideru bar 5 sati - još bolje preko noći. Onda secite na kocke i servirajte.
(Telegraf.rs)
Video: Palo prvo ovogodišnje skijanje na Torniku, gužva kao u košnici: Sjajne slike zimske idile
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Anw
Ok
Podelite komentar
lolita
Da samo je jos bolje kada se u maskarpone umuti 1-2 zumanca, a belance umuceno posebno posle izmesa sa kremom!
Podelite komentar