Preukusne krofne sa džemom
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 dl mleka
- 500 g brašna
- 25 g svežeg kvasca
- na vrh noža soli
- 2 kašike šećera
- džem po izboru (najbolje od šipka)
- šećer u prahu
Priprema:
Napraviti smesu od 100g brašna i kvasca rastvornog u 4 supene kašike mlakog mleka. Ostaviti na toplom mestu da nadođe. U posudu za mešenje sipati brašno, šećer i jaja. Izmešati mikserom (staviti nastavke za testo) i dodati smesu sa kvascem. Sipati ostatak mleka. Mutiti testo dok ne počne da se odvaja od posude. Ostaviti na toplom da nadođe.
Premesiti testo, pa ga oklagijom razvući na dasci za mešenje na debljinu od 0,5 cm. 4. Na polovini testa utisnuti krugove prečnika 6 cm uz pomoć čaše. U sredinu svakog kruga staviti kašičicu džema i preklopiti drugom polovinom testa. Pomoću iste čaše vaditi krugove. Ivice krugova će se tako zalepiti. Ostaviti oko 1 sat krofne na toplom da ponovo nadođu.
Pržiti krofne u vrelom dubokom ulju da porumene sa obe strane. Ocediti ih i kad se prohlade posuti prah šećerom.
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.