Domaća granola s grčkim jogurtom
Za razliku od muslija, granola je začinjena i tostirana u rerni, što joj dalje zanimljiviji ukus...
Potrebno je:
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 1/2 šolje melvenih badema
- 1 šolja mlevenih oraha
- 1 šolja semenki bundeve
- 1/2 šolje lanenog semena
- 1/2 šolje suncokreta
- 1/2 šolje suvog grožđa
- 3 kašike cimeta
- 3 kašike kokosovog ulja
- 3 kašike meda
- za serviranje: grčki jogurt i seckano voće po izboru (mango, jabuka, kruška, banana...)
Priprema:
Zagrejte rernu na 175°C i papirom za pečenje obložite veliki pleh. Izmešajte u čniji sve sastojke za granolu, najbolje prstima, i pecite u rerni oko 20-25 minuta dok granola ne počne fino da miriše i ne dobije zlatnu boju. U međuvremenu, nekoliko puta izmešajte, recimo na svakih 7-8 minuta, da gornji deo ne bi počeo da gori. Gotovu granolu čuvajte u staklenoj tegli.
Servirajte uz grčki jogurt i voće - i dobićete sjajan doručak ili užinu!
(Telegraf.rs)
Video: Nikolić: "Troje povređenih i dalje u teškom stanju, dvoje trenutno svesni"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.