Nežni mafini s limunom i maslacem

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- jaje

- 125 grama šećera

- prstohvat soli

- 250 g jogurta

- 85 g otopljenog maslaca

- velika kašika soka limuna

- 220 g brašna

- velika kašika rendane korice limuna

- prašak za pecivo

- slatka pavlaka

- šećer u prahu po ukusu

Priprema:

Umutite jaje i šećer, pa dodajte prstohvat soli. Lagano mešajući dodajte jogurt, limunov sok i otopljeni maslac. U posebnu posudu sipajte brašno i prašak za pecivo, izmešajte ih pa dodajte varjačom jaja, da se svi sastojci spoje.

Kalup za mafine obložite papirnim korpicama i punite 3/4 svakog kalupa. Peče se u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Ohladite ih nakon pečenja.

Umutite slatku pavlaku i prah-šećer, pa ukrasite mafine.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA