Nežni mafini s limunom i maslacem
Sastojci:
- jaje
- 125 grama šećera
- prstohvat soli
- 250 g jogurta
- 85 g otopljenog maslaca
- velika kašika soka limuna
- 220 g brašna
- velika kašika rendane korice limuna
- prašak za pecivo
- slatka pavlaka
- šećer u prahu po ukusu
Priprema:
Umutite jaje i šećer, pa dodajte prstohvat soli. Lagano mešajući dodajte jogurt, limunov sok i otopljeni maslac. U posebnu posudu sipajte brašno i prašak za pecivo, izmešajte ih pa dodajte varjačom jaja, da se svi sastojci spoje.
Kalup za mafine obložite papirnim korpicama i punite 3/4 svakog kalupa. Peče se u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Ohladite ih nakon pečenja.
Umutite slatku pavlaku i prah-šećer, pa ukrasite mafine.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.